Lekkie, puszyste i kolorowe. Moja pierwsza wariacja z ptasim mleczkiem.
Przepis na 6 porcji
- 3 galaretki w różnych kolorach
- 2 opakowania śnieżki (przygotowanie jak na opakowaniu)
- owoce sezonowe (w tym wypadku kiwi)
Wykonanie tych deserków jest trochę pracochłonne, ale za to wyglądają kolorowo i pięknie :)
Kolejno przygotowujemy połowę 1 galaretki, rozpuszczamy w 100ml wody, studzimy i dodajemy 1/3 przygotowanej bitej śmietany. Taką masę wylewamy na dno pucharków i czekamy aż stężeje.
Kolejna warstwa to czysta galaretka w tym samym kolorze.
Następnie ponawiamy te czynności, aż każdy deser będzie miał potrzebną ilość warstw :)
Warstwy galaretki i ptasiego mleczka można dowolnie konfigurować wg własnych pomysłów :)
Na zdjęciach jest mniej warstw, niż w przepisie, tak niestety wyszło, ze nie zmieściły się wszystkie ;)
OdpowiedzUsuń