Składniki:
-opakowanie ciasta francuskiego-1 białko
-ok 700g jabłek
-7łyżeczek cukru
-pół łyżeczki cynamonu
-pół opakowania cukru wanilinowego
Przygotowanie:
- Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę i razem z odrobiną wody, cukrem i cukrem wanilinowym lekko podsmażyć. Odstawić do ostygnięcia.
- Ciasto rozłożyć na stolnicy i foremką wykrawać serduszka.
- Na blasze wysmarowanej tłuszczem wyłożyć serduszka, pozostawiając trochę miejsca pomiędzy nimi, bo trochę urosną.
- Na każde serduszko położyć trochę gotowych jabłek.
- Serduszka na wierzch należy trochę ponacinać nożem i położyć na jabłkach
- W każdym ciasteczku złączyć brzegi obu serc np. widelcem.
- Piec w ok.200 stopniach ok 10/15min.
ładne :)
OdpowiedzUsuń