Składniki suche:
1,5 szklanki mąki
0,75 szklanki cukru
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki mokre:
1/3 szklanki rozpuszczonego masła lub oleju
1 jajko
1/3 szklanki mleka
Dodatki:
Banan
pół kostki czekolady
Przygotowanie:
Wymieszać dokładnie osobno wszystkie składniki mokre i osobno wszystkie suche. Następnie wlać mokre do suchych i wymieszać niezbyt dokładnie aż do połączenia składników.
Banana rozdrobnić widelcem. Można odrobinę dosłodzić masę bananową.
Do papilotek włożyć po 1 łyżce ciasta i po 1 łyżeczce masy bananowej.
Do pozostałej masy na ciasto wsypać pokruszoną czekoladę i kłaść po 1 łyżce na masę bananową.
Piec 20min w 200 stopniach.
mufinek sie rozdupcył:)
OdpowiedzUsuńPyszniutkie:)ja upiekłam muffiny z przepisów kuchni Lida,wyszły równie pyszne.
OdpowiedzUsuń