Składniki (2-3 osoby):
- 4 gotowe placki na Tortille (lub przygotowane własnoręcznie, przepis niedługo)
- mała kapusta pekińska
- ogórek
- pomidor
- sos śmietanowy (śmietana, sól, pieprz)
- starty ser żółty
- 1 pierś z kurczaka (ok 350g)
- przyprawa gyros
Przygotowanie:
- Mięso umyć i pokroić na małe kawałki i umieścić w misce. Dodać przyprawę gyros, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie usmażyć na patelni.
- Pokroić kapustę, pomidora i ogórka.
- Gotowy placek można lekko podgrzać na patelni i posmarować sosem. Następnie na placku umieścić trochę pokrojonej kapusty, ogórka, pomidora. Położyć kilka kawałków kurczaka i trochę sera.
- Całość można polać sosem i zawinąć (w rulon lub kostkę).
- Gotową tortillę można jeszcze opcjonalnie przypiec np. w opiekaczu.
- Podawać z dipem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz